du ska vara den du är!

lyckas inte få in videon här så länkar istället! kanske denna unga man har något vettigt att säga. trots att videon gör det hela en aning patetiskt ligger det en hel del i texten han tappert försöker förmedla.

vi är många gånger väldigt duktiga på att jobba på vårt yttre och får för oss att det är det viktigaste vi har. oroa sig för de mest bisarra saker, som att ha en snygg sminkning, fräscha kläder, perfekta kroppen osv osv. även om jag vill förneka det, ska jag vara den första att erkänna att jag bekymrar mig mer över detta än vad det är värt!

vi har hört det så många gånger, att insidan är det som räknas. men hur mycket slipar vi egentligen på vårt inre, att vara en schysst medmänniska och ta fram de fina sidor hos oss själva som kan bidra till det som behövs där vi befinner oss? det finns så mycket potential inom varje människa, så plocka fram din!

detta är i alla fall något som jag själv behöver fundera på:)



http://www.youtube.com/watch?v=-BL3lj6p2kc



carlén spelar!!

ikväll väntar en spääääääännande handbollsmatch! fattar inte hur det hände, men helt plötsligt tyckte jag att handbollsvm var snorspännande! kan vara så att jag är svag för grupptryck, men det behöver vi inte låtsas om..
carlén är i alla fall favvon och han kommer att spela ikväll :D vad kan gå fel då?! 18:00 kommer jag att sitta bänkad framför beccas tv!

Foto: SCANPIX

foto: scanpix


i morgon kommer mina föräldar hit och ska hjälpa mig att fixa det sista i lägenheten, typ hyllor, tavlor och gardiner som ska komma upp. sen är det helt i sin ordning här! det blir skönt! har så otroligt svårt att finna ro när det är stökigt runtomkring mig.
sen åker jag med dem hem till jönköping för en snabbvisit. och på söndag ska vi på bröllopsmiddag:) 

nu: städa!


feel good

Mål är viktigt att sätta upp. siktar du får högt blir du besviken om du inte når dit. var realistisk! sätt istället upp små mål, och när du nått det, börja då jobba på nästa mål.

feel good

Lägg dig tidigt på kvällen. det kan låta tråkigt, men försök att gå upp en timme tidigare. du kommer bli förvånad över hur mycket du får gjort (och hur pigg du blir av goda rutiner;))

härliga måndag!

tror jag ska göra det till en vana, gymma på måndag morgon. en riktigt bra start på veckan! blir verkligen mycket piggare hela dagen då! dessutom känns det inte lika jobbigt att gå dit andra gånger under veckan, plus att det typ inte är någon annan som har kommit på att det är bästa tiden att gymma på! (så säg inte det till någon)

fick en bra start på dagen, men ett ännu bättre avslut på denna dag. kvällsmat med becca, jonna och linn. tjejer, jag uppskattar er mer än ni kan ana!
tack för en mysig kväll!


feel good

Kunskap. lär dig någon ny facsinerande fakta varje dag.

man ska bo vid havet, så det så!

tror att det är just nu jag ska använda uttrycket "en bild säger mer än tusen ord". jag kan inte beskriva hur otroligt underbart det var att gå på stranden utmed havet med solen lysandes i ansiktet. åter igen blev jag påmind om Guds storhet!







Lyft blicken och se ut över himmel och jord och allt vad de rymmer, och tänk på att Gud skapade detta ur intet och att hela människosläktet kommer till på samma vis. 2 Mack 7:28

italiensk kycklingpasta




denna otroligt goda och enkla rätt har jag tillagat i kväll. receptet hittar ni på studentkrubb.se . världens bästa receptsida för studenter!


ännu bättre...

...idag är hela himlen blå!

tacksamhet!

vilken fantastisk dag det har varit! plugg och snack med jullan, ett snabbt gympass och häng med goa vänner. är så grymmans tacksam för tokfina människor jag lärt känna här! kommer bli en bra vår!


det finns så otroligt mycket jag kan vara tacksam för, det är bara att titta sig omkring så upptäcker man hur mycket fantastiskt som finns att vara glad för!
idag såg vi en liten bit blå himmel, hur gött är inte det liksom!?

feel good

Ingen annan egendom är så viktig som din kropp. lär dig så mycket som möjligt om den och ta väl hand om den.

HURRA!


bilden är lånad från emdartist.se

den 26 mars ska tilda och jag få träffa dessa fina, otroligt fantastisk bra och fräscha pojkar! de blir vi och fjorisarna, kan ju inte bli annat än fest!
kalla oss fjantar, men världen skulle faktiskt bli lite snällare och mjukare med mer pojkband i allas våra liv;)

feel good

Hjälp får du bäst av dina vänner. tala om för dem när du känner dig nere. då känner du dig inte så isolerad. när de förstår hur du känner dig kommer de att försöka pigga upp dig igen.


så här glad kan man vara i goda vänner sällskap!



nyår 2010/2011

feel good

Gå ut och gå en halvtimme varje dag. det är ett bra och billigt sätt att träna på!

i.d bare minerals

nu har det kommit, mitt get started kit! hoppas verkligen att det ska vara så bra som det sägs att det ska vara.



jag har i några år nu haft ganska stora problem med acne, något som besvärar mer än man kanske tror om man själv inte är drabbad. att då hitta smink som är bra för hyn har inte varit det lättaste. men nu har jag äntligen investerat i i.d-smink. eftersom det är så sjukt dyrt i sverige köpte jag det här 
för att bli av med min acne har jag testat massa olika produkter, varit hos läkare och fått massa olika salvor utskrivna, men än så länge är det inget som resulterat i att det försvinner. känner mig många gånger väldigt larvig som oroar mig så mycket över detta, men ni som är drabbade vet att det är verkligen inte kul! dock vill jag inte att det ska få förstöra hur jag ser på mig själv. ens personlighet sitter inte i uteseendet, även om ens självbild kan bli bättre om man tycker att man är vacker. men alla människor är vackra, oavsett om man har den perfekta hyn eller inte! detta är något jag kämpar med varje dag och jag vägrar att låta dessa komplex hindra mig från att vara den jag vill vara.


rågmjölsscones

Rågmjölsscones

gott, nyttigt och enkelt. jag blandade i lite björnbär som jag plockade i höstas när vi var ute på björnbärsjakt.



ingredienser

  • 4 ½ dl rågmjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ tsk salt
  • ½ dl matolja (t ex olivolja)
  • 2 dl mjölk eller filmjölk.

gör så här:

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke.

Finfördela oljan i degen, med fingrarna.

Blanda ner mjölken eller filmjölken och rör ihop till en deg, men rör inte i onödan utan sluta när du kan kan forma till en deg.

Dela degen i två-tre bitar och platta ut till runda kakor, cirka 12-15 centimeter i diameter.

Lägg på bakplåtspapper eller smord plåt och grädda i 270 grader i cirka 10 minuter.

receptet är hämtat härifrån


feel good

Föreställ dig själv i en ny frisyr eller hårfärg. vårt hår har en stor del i vår stil, så om du gillar förändring, varför inte helt ändra ditt utseende. om du inte gillar det växer det bort - så småningom.

feel good

Estetisk verksamhet hjälper dig att må bra. måla, rita eller dansa när du känner dig nere. sjung en sång, även om det är i huvudet, det frigör endorfiner och gör faktiskt at du mår toppen.



här är ett tips på vad man kan sjunga:)


feel good

Dröm stort! fundera över vad du har för drömmar och hur du kan uppnå dem. låt ingen eller inget sätta stop för det du vill göra.

(egentligen stod det om drömmar som man drömmer på natten och att tolka dem, men jag föredrar riktiga drömmar. julia vet nog vad jag pratar om ;))


filmjölksbröd

hur enkalt kan det vara att baka bröd egentligen?! jätteenkelt tydligen! filmjölksbröd är smidigt att göra, helt otroligt gott och dessutom är det väldigt mättande. det roliga är att man kan variera innehållet i brödet lite utifrån vad man har hemma och vad man tycker är gott. jag utgick från ett recept i leila lindholms bok "a piece of cake", men ändrade receptet lite grann.

1 bröd
4 1/2 dl filmjölk
1 dl mörk sirap
1 dl torkade aprikoser
1 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl havregryn
2 1/2 dl fint rågmjöl
3 dl vetemjöl
2 dl grahamsmjöl
1 1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 dl lingonsylt





1. sätt ugnen på 200 grader
2. blanda filmjölk och sirap i en bunke
3. hacka aprikoserna grovt, blanda med de torra ingredienserna och rör ner i filmjölken
4. blanda ner lingonsylten
5. lägg ett bakplåtspapper i en avlång brödform så att pappret sticker ut över kanterna
6. fyll formen med smet, strö ev över havregryn och grädda brödet i mitten av ugnen i ca 45 minuter


feel good

Chansen att lära dig nya saker är stor. prova nya saker, tro du på att världen har mycket mer möjligheter kan det hjälpa dig att glömma dina problem. en ändring är lika bra som allt annat.


godkänd tenta och schyssta hyresvärdar!

godkänd på hemtentorna, blir lika överraskad varje gång det händer! men också lika glad :D jag är verkligen NÖJD med mitt resultat! så det så!


vill hylla mina nya hyresvärdar HFAB för det jobb de gjort redan efter tre dagar i mitt nya boende.
för det första var det ommålat redan innan jag flyttade in i söndags, hur skönt är inte det?!

för det andra så funkade inte lampan på toaletten och inte heller ett eluttag i väggen, dessutom läckte det under handfatet så att det luktade apa! bra start, händer bara mig! men jag ringde HFAB och redan samma dag kom de och fixade till det så allt funkar som det ska!

den tredje grejen hände precis nyss, de bytte lås till lägenheten! idag skulle jag gå och hämta extranycklarna, men de var inte inlämnade så de kom och bytte lås direkt! det kallar jag service!


feel good

Bibliotek är bra platser för böcker. det billigaste sättet att resa på är i böcker. du kan åka jorden runt- och till andra planeter också. ett kul sätt att öva ditt minne på.



stadsbiblioteket i halmstad. här kan man sitta och blicka ut över nissan som rinner förbi utanför de stora glasfönsterna.



bilden är lånad från högskolan i halmstads hemsida.


feel good

när jag packade upp mina lådor idag hittade jag en anteckningsbok. i den anteckningsboken hade jag skrivit av en text som jag sett någonstans, vet inte var. läste igenom den och tyckte den var väldigt bra! texten är uppdelad så att det finns ett tips för varje bokstav i alfabetet och handlar om olika saker man kan göra för att må bra i livet. är egentligen ganska enkla grejor, men jag tror att man ibland behöver påminnas även om det självklara. därför vill jag dela med mig av detta och hoppas att det kan vara till glädje för er, för jag kommer själv att ha glädje av det!

vi börjar med A idag och forstätter med B imorgon och så vidare.

Acceptera dig själv och var stolt över dig själv. hur reagerar du när du får en komplimang? lyssna på de bra sakerna folk säger till dig och tro på dem. glöm inte att ge andra komplimanger. gör så att någon annan mår bra och du mår mycket bättre själv!
 


dagens studentlunch

studentkrubb är en fantastisk hemsida för oss studenter som behöver inspiration till god, enkel och billig mat! 

dagens lunch blev ostpaj med broccoli och paprika, med receptet hämtat därifrån. gott, enkelt och billigt, vad mer kan man begära?!


ostpaj med broccoli och paprika

Ingredienser:


150 gram margarin
3 dl vetemjöl
1 msk vatten


Fyllning:

250 gram färsk broccoli
3 dl riven ost
2 dl grädde
2 ägg
1 paprika
1 krm cayennepeppar
½ tsk salt



Gör så här:

1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen. *
3. Tryck ut degen jämnt i en form med löstagbar botten.
4. Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.
5. Skölj paprika och broccoli.
6. Kärna ur och strimla paprika.
7. Skär bort den grova broccolistammen och dela huvudet i små buketter.
8. Vispa ihop, ägg, grädde, riven ost, cayennepeppar och salt.
9. Lägg broccoli och paprika i pajskalet.
10. Häll över ostblandningen.
11. Grädda längst ned i ugnen i 35 minuter.
12. Servera och njut!


Tips:

*
Tärna margarinet innan för att blanda ihop pajdegen snabbare.




som sagt..

halv nio i morse var jag på ica maxi och storhandlade! dags att laga lite ordenlig mat. tyvärr började det inte så bra.. men det kommer!

som jag sa så var det omöjligt att hålla sig borta från kartongerna så nu är nästintill allt upppackat! ska bli skönt att få ordning här så jag kan koncentrera mig på plugget sen. på tal om det så är julia och jag nästan helt klara med den lille uppsatsen och jag är typ klar med hemtentan med, så det verkar bli en lugnare vecka än jag väntat mig:D

tänkte lägga upp lite bilder på lägenheten när kaoset har lagt sig, så håll utkik!

hej.

i'm back!

första natten i nya lägenheten. hur i hela friden ska jag kunna plugga denna veckan när det finns massor att plocka med?! har hållt på hela kvällen sen jag kom hit och hade lätt kunnat fortsätta ett tag till.. men i morgon ska jag upp tidigt och handla för kylskåpet ekar tomt. har t o m varit duktig ich skrivit en inköpslista. maxi, here i come!


dan före hemfärd!

har fyllt min lördag med saker som gör mig glaaaaad!

förmiddagsfika med johanna.

planen, som var skogen, gick åt skogen! det började regna så vi fick aldrig någon eld. men det slutade bra med korvgrillning på emmas vardagsrumsgolv!





kusiner på besök.


fikastund och bio med emelie. såg svinalängorna, att rekommendera! så fruktansvärd. första gången jag grät på bio tror jag.

sista kvällen hemma hos familjen..

en riktig hjälte!

idag var jag på besök hos en släkting. en av de personerna som jag ser upp till något alldeles jättemycket! 75 år och lever sitt liv för andra människor! socialt engagerad på flera sätt, vilket inspirerar mig. inspirerar mig att bry mig mer om dem som finns i min närhet och dem som behöver det lite extra! om alla vore lite mer som henne skulle världen minsann se annorlunda ut!
så, min uppmuntran till dig är att se behoven som finns runt omkring dig. inse att Du kan betyda så otoligt mycket för andra människor genom att bry dig om dem. vi har alla något att dela med oss av till andra!

ge som gåva vad ni fått som gåva.
matteusevangeliet 10:8

skratta bör man, annars dör man

snodde rubriken från smset jag fick av tessan nyss.. sorry, men det passade så bra till detta inlägg:)

är verkligen glad för goa vänner och en fin familj!

efter en lång sovmorgon satte jag mig med uppsatsen en stund. att plugga i ett hushåll med fler än en person är en riktig utmaning!

eftermiddagen och kvällen var uppbokad med dessto trevligare saker.
farmor och farfar var och fikade hos oss, "sinnesro" i kristine kyrkan med mamma. så skönt att bara stilla sig en stund och prata med gud i lugn och ro. kyrkbänkar är dock de mest obekväma man kan sitta på!
kvällen spenderades med tre fina brudar, tessan, bella och josefina at josefinas place. gott fika och många goda skratt! fiiiiiiina är vad ni är:D

nu:sova!

kärt återseende!

nu är det bestämt, på söndag återvänder jag hem till halmstad! ska bli roligt att komma tillbaka och träffa alla! dessutom har jag massa att fixa med i nya lägenheten:) me like! tilll deltaljerna hör att uppsatsen och hemtentan ska skrivas klart.

trettondagsafton idag va?! ha en trevlig sådan i såna fall!
jag ska plugga vidare nu!


sånt e de..

kvällen har spenderats i laggårn med en massa folk.
imorgon MÅSTE jag börja skriva på vår uppsats! hoppas att jag är duktig att kvällen blir fri så den kan spenderas med sandra i hennes tv-soffa:)

bloggtips

varit hemma hos sandra idag och blivit bjuden på middag och god efterrätt! mona var också där. finna vänner det där!

kika in på sandras nystartade blogg förresten! http://www.sandras-krypin.blogspot.com/

nyår

har haft fantastiska nyårsdagar ute på landet med tilda, josefina, lisa, frida och ottilia.
spark, trerätters middag, pommac, raketer, nyårsdagsbrunch, burken, disco och mycket annat bra!



sparktur på nyårsafton





tilda and becca på partyhumör




årskrönika 2010

2010 har varit ett år som inneburit en del stora förändringar i mitt liv! här följer en lite årskrönika.

januari



denna blid får sammanfatta årets första månad. inte så mycket jobb och mycket tid för sånt som jag gillar! livet var ljust, men jag hade ingen aning om vad som skulle hända under året som låg framför.

februari







lanzarote med min käraste vän lina! vi hade en helt underbar vecka där många nya uttryck myntades.

-and you?
-eh...

-hello sexy ladies?
-hello!

mars

i början av denna månad fick jag fast jobb där jag var kvar i tre månader. det blev tre tumulta månader men som jag nu i efterhand är glad över att jag fick vara med om.

april



jag fyllde 21 år.

maj





pauline och emanuel gifte sig.

slutade på mitt jobb och fick ett nytt sommarjobb. dock blev det inte så mycket jobb jag trodde, men det blev en grym sommar!

juni



broder david tog studenten.



midosmmar i göteborg med josefina och josefine.



falkenberg med mamma.

juli









cyklade med josefine och maria på visingsö.





öland med lina.

augusti

flyttade till halmstad för att börja plugga!

september



björnbärsjakt i halmstad.

oktober



mona och sandra på besök. även pauline och anna besökte mig denna månad.











london med josefina.

november





pepparkaksbakning med fina vänner.

besök av josefine (tyvärr inget bildbevis på det).

december



jul på landet med släkten

mellan jul och nyår flyttade jag till en ny lägenhet:) HURRA!





nyår på landet med goa vänner.


är så otroligt tacksam för det jag fått vara med om detta år! nyfunna vänner, bevarande vänner, flytten till halmstad, alla goa människor jag lärt känna där, fina besök från vänner hemifrån och otroligt roliga resor!
är så otroligt glad för alla människor som finns runt omkring mig, tycker om er:)

nu ser jag fram emot ett nytt år med nya spännande dagar!



RSS 2.0