första tentan avklarad!

jahapp, då har man skrivit sin första salstenta. var onödigt nervös innan, men det var absolut inte så faligt och svårt som jag föreställt mig (hoppas jag, vi får se när resultatet kommer...).

vi har haft underbart fina och soliga dagar här i halmstad som jag inte riktigt har kunnat njuta av pga tentan.

för övrigt så kan jag inte låta bli att kommentera den otroligt duktiga daniel i idol. vilken röst! ja, jag sätter punkt där;)

i helgen besöker jag jönköping igen!

tjing!

helg

sitter och försöker få in saker i huvuudet som jag ska kunna till tentan på torsdag. går väl sådär. dels så är diciplinen inte som den borde vara och dels så har jag glömt bort hur man gör för att lära sig saker och få dem att stanna i huvudet. så är det någon som har tips är det mer än välkommet!
allt annat blir så mycket roligare när man vet att man måste plugga. gjorde den godaste pastasalladen ikväll. ett recept som jag har fått av becco.

 

i övrigt har helgen varit bra!
fredagen avslutades på moses (kyrkans ungdomscafé) med en go blandning av folk. bakning, guitar hero, snack och avslöjande av den skyldige till luciakarusellen:P
lördagen blev en pluggdag och chipsprovning på moses. haha!
denna söndag började bra. jag cyklade till kyrkan, bara det att jag glömt bort att gudstjänsten började elva och jag var där vid tio. så det var bara att cykla hem igen och tillbaka. motion, ja tack! var en inspirerande gudstjänst och jag fick höra min kusin sjunga för första gången, efterlängtat! efter det kyrkkaffe och söndagmiddag hos johan. hamburgare! sen var det bara att ta tag i sitt liv, handla och plugga.. har suttit hela eftermiddagen och kvällen, men det känns inte som jag kommer någonstans... men nu är det nog ändå dags att sova så jag orkar en pluggdag till och en till och en till...

go natt!

överaaaaaaaaaaaaallt!

har en vecka framför mig med tentaplugg. på torsdag har vi nämligen vår första tenta! väldigt skönt att kunna fokusera bara på det nu några dagar, samtidigt kommer det vara svårt att ha diciplinen...

gårdagen bestod av seminarium, hemtentagenomgång, perlakonsert i kyrkan, te och scones hos mig med becco. en hellyckad dag helt enkelt:)

idag tvättar jag och mitt i allt ringer en snubbe från hallandsposten o säger att jag är nominerad till luciakandidat i halmstad. HAHAHA, what?! kunde inte annat än skratta i telefonen!! det är bara för personen/personerna som gjort detta att avslöja dig/er! kan erkänna att jag är nyfiken:P men tyvärr, jag kommer inte att ställa upp! men bra försök...;)

är väl bäst att sätta igång med pluggandet, i eftermiddag blir det gymmet. nu är jag på G igen;)

ha en fin helg!


helg i jönköping

allvaret har satt igång igen efter en pluggfri helg i jönköping. ja, allvar och allvar vet jag inte, men nästa vecka har vi i alla fall vår första tenta!

i fredags var jag hemma hos familjen o nere i kyrkan en sväng för att sedan avsluta kvällen hos tilda i den stora fina lägenheten:)
hela lördagen spenderade jag i ullared tillsammans med mamma, mormor, moster och kusin. en rolig dag, med massa folk att trängas med. på kvällen blev det ett besök hos mona, där det bjöds på nybakat fika!
söndagen blev fullspäckad med besök i kyrkan, trerättersmiddag med familjen, röstning (vilket var den faktiska orsaken till att jag åkte hem:P), fikastund med lina och londonplanering med josefina! har jag sagt det förresten att vi ska dit om en månad? ska bli kul att komma iväg några dagar!
igår började dagen redan klockan sju då jag gick upp och ringde glasmästaren som jag sedan åkte och lämnade in ett fönster som han gjorde till spegel. blev riktigt bra! sedan åkte pappa och jag vidare till ikea och köpte en byrå vilket var väldigt välbehövligt! på eftermiddagen åkte vi till halmstad, fixade iordning i lägenheten och handlade mat. så nu är jag fullt utrustad;)

har haft en fantastiskt fin helg, så kul att få träffa mina fina vänner igenoch min familj såklart!


så här blev det med de senaste tillskotten i min lya!






plugg plugg plugg

sitter på stadsboblioteket med min fina klasskamrat anna och försöker plugga lite grann.. inte helt lätt! imorgon har vi seminarium som det ska förberedas till samt en hemtenta som ska in. men nu känns det som jag har kontroll över det hela ialla fall:) jag älskar verkligen studentlivet! flera dagars ledighet/självstudier, jag kan göra det jag ska när jag vill, var och vill och hur jag vill (nästan iaf). Att sitta på biblioteket och plugga passar mig alldeles utmärkt, så här kommer jag att tillbringa många timmar i höst!

ikväll blir det cellgrupp och jag ska fixa fikat! undra bara vad..


by the way så åker jag till jönköping i helgen, det blir kul!

klockan är 13.37. eliiiiit!

församlingsdag!

har spenderat dagen ute i gullbranna. har varit församlingsdag med halmstad pingst. drog ner medelåldern rätt rejält kan man säga, men var kul ändå! blev väldigt väl omhändetagna, kände mig verkligen välkommen. och eftersom vi var nya blev vi bjudna och gratis mat är ju aldrig fel!

blir en latkväll eftersom jag var tvungen att gå upp så tidigt som klockan åtta i morse;) 

helg, igen!!

då var det helg igen! denna veckan har gått så otroligt fort!

i torsdags hade vi vårt första seminarium. är det jag har oroat mig mest för, men det gick verkligen över förväntan. vi har en bra grupp och det var inte alls så allvarligt som det låter.

igår var det föreläsning, så nu ska jag inte vara i skolan förrän på torsdag! diciplin, ja tack!!
på kvällen gav jag mig in på något som verkligen är emo mina principer, att spela innebandy. har inte vistats frivilligt i en gympasal någonsin, och sist jag överhuvudtaget var i en gympasal var i tvåan på gymnasiet. o värsta proffsen var det som var med. jaja, jag fick ialla fall röra på mig;) sen fortsatte kvällen hos mateusz och johanna med pizza och film (ännu en pangpangfilm) måste ändå säga att jag är nöjd med kvällen! är tacksam för dem jag lärt känna här!

nu ska jag nog gå och lägga mig i sängen igen och läsa lite emotioner, vardagsliv och samhälle!

ha en fin dag!


cykelrunda

två och en halv mils cykling, björnbärsplockning och picknick vid havet med sköna nyfunna vänner! det är receptet på en helbra kväll!









havet

på promenad i solnedgången med bästa BeccO!!














kyrksöndag

dagen började med ett gudstjänstbesök i halmstad pingst. det är i den församlingen jag kommer att engagera mig här, vilket ska bli väldigt spännande och kul! gudstjänsten var fin och efteråt var det kyrkkaffe som jag fick gratis eftersom jag var ny! blev väldigt varmt välkomnad av församlingsmedlemmarna, så här ska jag nog trivas! träffade även några andra studenter som brukar gå till Immanuelskyrkan, så på eftermiddagen hängde jag på dem dit. det finns inte så många kristna ungdomar här, så när man väl träffar några blir man helt överlycklig!! men det är så nyttigt att komma hit, här blir tron verkligen ens egen och genuin. tror att det kan komma att bli tuffa år, men oj vad jag kommer att växa! 
den här staden behöver verkligen Gud, så var gärna med och be för halmstad!

emellan kyrkobesöken har jag hunnit med, i alla fall lite, pluggande.
kvällen avslutades hos mateusz och johanna med otäck film.

går lycklig och lägger mig efter ännu en fin dag! tackar Gud för det!

på promenad genom stan

precis hemkommen från en tvåtimmars promenad genom halmstad! älskar verkligen denna stad! eftersom den är så liten kan man på några minuter gå från den folkvimlande innerstaden till det lugna stråket vid havet! kan det bli bättre?! Och nu när jag har lärt mig att hitta ganska bra med (vilket inte kan vara så svårt i och med mitt dåliga lokalsinne) är det lättare att utforska saker på egen hand.
hade tänkt att visa hur fint det är här, men jag hade ingen kamera med mig och sladden till mobilen verkar vara kvar i jönköping.. så det får bli en annan gång!

igår var också en bra dag! skola på dagen och kyrka, max och häng på kvällen.

hann även att baka en sats med grahamsbullar:)
i bakgrunden skymtar min favoritplåtburk köpt på http://www.baldershage.se/ i göteborg




ännu en dag

har haft en fantastisk fin dag:) var i skolan mellan ett och två, så innan dess blev det inte så mycket gjort.
eftermiddagen fyllde jag och beccO med en hel del aktiviteter, om man kan kalla det så. vi var ute på lite ärenden, köpte bl.a. cykellyse, fixade ica-kort.

de här mysiga innetofflorna köpte jag på http://www.chillistore.se/ 




hittade även en fin blomma till min kruka som stått tom i fönstret



för min del avslutades kvällen hos beccO, men toast och lite Björn:)

ledig dag

skönt att typ aldrig behöva ställa klockan för att gå till skolan! i alla fall inte än så länge! älskar att få anpassa mina studier efter hur jag fungerar och när jag fungerar. älskar att bo ensam och kunna göra vad jag vill, när jag vill:D

det finns en person som med helt rätt ord beskriver hur jag känner just nu:
"men jag kan ju typ göra vad jag vill. röror." citat Björn Gustafsson från tv-programmet Sverige pussas o kramas. i och försig handlar det om när han blivit singel och vilka friheter det innebär, men jag ser likheterna med att flytta hemifrån;)
enjoy!


 

nu ska jag på cellgrupp:)

föreläsning

idag hade vi första föreläsningen:) spännande, ja!
blev att handla på maxi idag igen. får ta lite varje dag för jag får bara med mig en kasse åt gången på cykeln.
för övrigt har jag inte gjort så mycket idag, varit ganska skönt..
ikväll avslutade vi hos beccO. älskar att bara kunna sätta sig på cykeln o vara framme på fem-tio minuter vart jag än ska:) men har inget lyse på cykeln, så imorgon blir det nog en tur till biltema!

RSS 2.0