cykla!

aj, galet vad min rumpa värker! efter några timmar på cykel igår (vilket jag verkligen inte är van vid) mår mina skinkor som de förtjänar;)
tog en cykeltur runt i stan o på kvällen cyklade beccO o jag ner till stranden.

kvällen avslutades med kvällsmat hos mig. Är så glad att jag har dig här beccO! <3






förväntansfull!

har vakat upp till en härlig och solig dag i halmstad! kom hit igår kväll, efter en smidig bussresa och världens flyt med att tajma lokalbussen:)
 
idag är första skoldagen, på riktigt. är förväntansfull inför vad som kommer att hända och hur skolan kommer att vara. men nu är jag inte mest nervös över själva skolan, utan cykelturen dit:S haha!

ha en underbar dag vänner!

upprop!

nu är jag tillbaka hemma i jönköping efter en heldag i halmstad med tilda.
packade föräldrarnas bil full med grejor till min lägenhet o gav oss iväg.
fattar ärligt talat inte hur mycket saker jag har?! är nästan pinsamt, o dessutom gnäller jag över det! Jag ska vara tacksam:) 
när vi var på plats bar vi in allt i lägenheten o hann vila en stund innan det var dags för mig att bege mig till högskolan för upprop. o fy vad nervös jag var! har inte varit med på insparken o att komma i ett sammanhang där man absolut inte känner någon gör jag inte i onödan, så detta var läskigt..
det som var så skönt var att redan påväg från receptionen till föreläsningssalen träffade jag en tjej som ska gå i samma klass sig mig! vilken lättnad! folk verkade inte så lustiga som jag föreställt mig, tack och lov! så det kan funka;)
förutom upprop fick vi lite information om programmet o det verkar som jag har tre väldigt spännande år framför mig:)
resten av dagen innehöll lunch på stan, ica maxi, fix i lägenheten.. en helfin eftermiddag helt enkelt! tack tilda<3


stolar!

jag har haft en del målningsprojekt inför flytten, stolar, bord, spegel, tidningsställ... you name it! och det tar längre tid än man kan tro! efter många många målningar har nu mina second-handinköpta köksstolar blivit vad jag vill att de ska vara! VITA!

så här såg de ut när jag köpte dem



så här ser de ut nu!



  












min lilla lägenhet, nu och då

sitter o tittar på bilder på min lägenhet o saknar den faktiskt en smula. så jag tänkte visa hur den såg ut innan och hur den ser ut nu. den är inte riktigt i sin ordning än, men på onsdag när jag åker ner för uppropet tar jag med de sista grejorna:) jag har bara 18 kvadrat att leva på, så hur jag ska få plats med alla mina grejor är en gåta;)

så här såg det ut när jag var nere första gången i somras. inte så roligt...




 så här ser det ut nu. som sagt, lite pyssel kvar.









shoppingrunda

igår var pappa o jag på en liten shoppingrunda. då blev det äntligen av att jag köpte en dator. inget lätt beslut, men nu har jag en iaf o än så länge funkar den;)
blev denna, acer.


införskaffade mig även en micro, så nu är jag fullt utrustad för studentlivet:)

flyttlass

idag har jag o mina kära föräldrar flyttat ner en massa grejor till min lilla lya. det är verkligen litet o jag fattar inte hur jag ska få plats med allt jag vill få plats med:P får börja leta större direkt! men jag är väldigt nöjd med hur det blev o jag tror allt att jag kommer att trivas:) 
                               

på eftermiddagen träffade jag becco o vi var o kollade min lägenhet, sen gick vi till henne o käkade lunch. vi bor väldigt nära varandra, hur bra som helst:D det är verkligen så skönt att jag har henne där!





på hemvägen stannade vi mitt ute i de småländska skogarna o plockade lite blåbär:)


fixa o dona.

det jobbiga med att flytta o "börja om" är att man måste hålla på o fylla i massa blanketter o ringa läskiga samtal. det är bostadsbidrag, csn, adressändring, elbolag, försäkringar... blabla. det är kul  ett tag, men nu här jag börjat ledsna:P räkna ut inkomster o göra budgetar, ja roligare har man ju haft det. det här med att vara vuxen har aldrig riktigt varit min grej;) men jag ska inte gnälla, det är värt det!


farmor o farfar har lånat min lägenhet under två nätter, så ikväll när jag kom hem hittade jag mina nycklar, en peng och en liten lapp från dem. så fint! har de finaste farmor o farfar man kan ha<3

förresten, är det någon som vet var man kan köpa spegelfolie och om det är en bra grej?!

längtan.

längtar så galet mycket till flytten nu! men det är med skräckblandad förtjusning jag går in i denna nya epok i livet. det ska bli kul att börja plugga, att veta vad man ska göra. det ska bli kul, spännande, läskigt, utmanande, jobbigt, nyttigt ja, allt man kan tänka sig, att flytta till en ny stad och tvingas lära känna nya människor och hamna i sammanhang där man inte känner någon. men fy vad jag behöver det!

mitt rum ser ut som ett bombnedslag! o ack vad många gånger under mina 21 år i detta rum jag har fått höra det av mamma, men nu är det faktiskt okej tycker jag;) men jag får välja vad jag ska ha med mig för grejor med omsorg för att allt ska få plats på mina 18 kvadrat!

för övrigt så är Gud god!

ta hand om er!


datorjakt

Har varit på jakt efter en dator med pappa idag. Inte det lättaste att veta vad man ska ha för nåt, finns ju så galet mycket datorer och jag är verkligen inte hemma på det området. Letade också efter en simpel micro, men kom hem med en hårfön!


helg i halmstad

Igår kom jag hem från en kort visit i Halmstad med min vän Mona. Första besöket sedan lägenheten blev min!

Fredagens väder var rena rama katastrofen! Så det blev att ta bussen hem till mig. Att sedan gå o leta efter en mataffär i regn och storm blir så roligt som man gör det till! Haha, vi var som två dränkta troll!
Vi hade en bra dag trots vädret, det blev ett besök på stan och sedan en lugn kväll i en ekande tom lägenhet.

Lördagen bjöd på dessto bättre väder! Vi tog en promenad till centrum, och där var vi inte ensamma direkt. Helt galet mycket folk (läs turister). Förstår om halmstadborna flyr på sommaren.
Tror verkligen att jag kommer att trivas i min nya stad, finns så mycket fina gränder och innegårdar! Love it!
Passade även på att skaffa ett bibliotekskort:)

Hemresan blev dock mindre lyckad. Hade kollat fel på bussarna från Smålandsstenar, så först fick vi sitta i 1h 20 min o vänta på bussen, sen fick mamma o bror min komma o hämtade oss i Gislaved. Ni som känner mig vet min reaktion över det hela. Men det löste sig bra ändå! Tack mamma och David<3
Och tack Mona för två fina dagar!

RSS 2.0