äppelmuffins
har bakat lite muffins som jag tänkte bjuda mina vänner på ikväll:) kunde inte låta bli att provsmaka och kan inte säga annat att de var väldigt goda! därför tänkte jag lägga upp receptet och några bilder!
Äppelmuffins
Tid: ca 40 min varav 20 min i ugnen
12 st stora eller 30 st mindre muffins
ingredienser
-
125 g smör
-
1,75 dl strösocker
- 2 st ägg
-
1,5 tsk vaniljsocker
-
2 tsk bakpulver
-
4,5 dl vetemjöl
-
1,5 dl mjölk
fyllning
-
1-2 st äpplen
-
0,5 tsk kanel
-
1 msk strösocker
Ta fram smöret och låt det bli rumsvarmt.
Ställ 12 större muffinsformar i en muffinspanna eller på en plåt.
Rör det rumstempererade smöret och socker till en jämn smet. Använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet.
Tillsätt ett ägg i taget och rör till en jämn smet.
Tillsätt vaniljsocker och bakpulver och rör till en jämn smet.
Tillsätt vetemjölet och mjölken och rör till en jämn smet. Tänk på att inte röra längre än att smeten är jämn, annars kan man ha sönder äggtrådarna. Använder man elvisp, kör på lägsta- eller medelhastighet tills det är blandat (borde ta 5-15 sek).
Häll smeten i formarna. Fördela smeten så det är ungefär lika mycket i varje.
Skala äpplena och skär i klyftor som delas i något mindre bitar. Stick ned äppelbitarna i smeten. Fördela så det blir ungefär lika mycket äpple i varje muffins.
Blanda kanel och socker och strö detta över alla muffins. Man kan också rulla äppelbitarna i detta om man vill innan man sticker ner dem i smeten.
Grädda mitt i ugnen i 200°C, i varmluft 175°C, ca 15-20 minuter. Låt svalna, lossa dem runt kanterna och stjälp upp dem ur muffinspannan.
låt er väl smakas!
Mmm mums ser smaskigt ut! :)